WordCamp Sofia 2016 в цифри

P1070503

Изминаха две седмици от WordCamp Sofia 2016 и за да приключим успешно тази глава днес споделяме малко цифри, наблюдения и научени уроци.

Благодарим на всички, които се включиха в шестото издание на WordCamp Sofia било то с присъствие, финансова подкрепа, помощ за екипа или съдържание! Това издание на WordCamp Sofia беше най-голямото до днес. Продължихме да получаваме запитвания за допълнителни билети цяла седмица след като предвидените 420 бяха разпродадени.

Това е сигурен знак че интересът към WordPress в България расте и амбицията на екипа е да продължава да подкрепя общността и да развива събитието – повече и още по-качествено съдържание за всички, чийто професионален и личен живот е свързан с платформата.

Малко цифри:

  • Брой продадени билети: 420
  • Доброволци: 21
  • Организатори: 7
  • Лектори: 18
  • Спонсори: 7
  • 400 Посетители от 13 държави
  • Посетители на Contributor day – 45
  • Получихме обратна връзка от 122 души

DSC_1644

Благодарим на всички, които попълниха формата за обратна връзка в дните след събитието. Изключително благодарни сме не само от високата оценка,  която ни давате,  но и за съветите и препоръките, желанията и идеите, които получихме. Щастливи сме, че 97% от отговорилите биха дошли на WordCamp Sofia 2017. Благодарим и за градивната критика и ще работим за изглаждането на някои от основните проблеми.

–-

Какво следва?

WordCamp Sofia се организира от екип от доброволци. Всяка година група WordPress ентусиасти от различни браншове се преквалифицира в екип за организиране на събития, за да даде възможност на общността да се събере и научи нови неща. Никой от нас не е започнал научен. Споделяме всичко това, защото имаме нужда от вас, за да продължим да организираме събитието. Ако имате желание да се включите, ви каним да се присъедините към канал #WCSofia в българския WordPress Slack екип.

Ако не сте от София и имате желание да организирате WordPress събитие във вашия град, влезте в канал #community, за да получите помощ и съвети от нас как да започнете.

Ако сте от София бихте могли да се включите в месечните сбирки на потребителската група, които се провеждат в бетахаус София в третата седмица на всеки месец.

Благодарим ви още веднъж, че бяхте с нас.

До скоро!

DSC_1668

Екипът на WordCamp Sofia.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *