За WordCamp Sofia

Какво е WordCamp Sofia?

WordCamp Sofia е еднодневна конференция, посветена на WordPress, която се провежда за шеста поредна година и събира над 300 ентусиасти в областта на WordPress с лектори от цял свят. Конферентният ден се комбинира с втори ден, т.нар. Contributor Day – hack day, в който се събираме, за да работим по проекта с отворен код.

Съдържанието на WordCamp Sofia

Всяка година WordCamp Sofia привлича както лектори от България, така и експерти от цяла европа в различни области на работата с WordPress. Темите варират от разработка и дизайн на проекти с WordPress до изграждане и управляване на онлайн общности, маркетинг, бизнес, журналистика и медии. Съдържанието е както на български, така и на английски език, като стремежът ни е да предоставяме достатъчно интересно съдържание на английски, за да привлечем гости от съседните на България страни и цяла Европа.

Къде ще бъде WordCamp Sofia 2016?

През 2016-та година WordCamp Sofia ще бъде на 22 октомври в кино Арена Младост София.

Киното разполага с паркинг за над 250 коли, който ще бъде безплатен за всички участници, които предпочетат да дойдат с автомобилите си. В непосредствена близост до киното се намира и спирка „Бизнес Парк“ на софийското метро. Точно до входа на киното е и спирката на автобуси 111, 314 и 413.

Адрес: София, ж.к. Младост 4, ул. Бизнес Парк 3

Защо да дойдете на WordCamp Sofia?

WordCamp Sofia съществува от 2010-та година, а през 2014-та година София беше домакин на най-голямото европейско WordPress събитие – WordCamp Europe. Освен изключително много знания и опит от експерти в различни WordPress области, конференцията дава възможност за създаване на контакти с професионалисти в бранша както в България, така и в силните общности на съседните ни страни и Европа.

WordCamp конференциите са традиционно достъпни като билетът за WordCamp Sofia тази година струва само 20 лв.

Събитието е и чудестна възможност да се запознаете отвъртре с процесите по създаването на софтуера и с много от хората, които всеки ден отделят време, за да направят WordPress по-добър.